logo

Филмски програмФилм "ОПКОЉЕНИ" у Дому културе
у Ивањици 28. и 29. априла у 20 часова.
Цена карте: 300 динара.


      Србија, јесен 1942. године. Бројне есесовске јединице претресају терен у потрази за четницима. Четници примењују герилску тактику: Растурају се у мање формације и одлазе дубље у планине. Међутим, уз помоћ једног издајника, одред од 200 есесоваца сазнаје где се налази поручник Никола Калабић, командант Горске краљеве гарде, са још тројицом четника. Креће потера и четници су опкољени.
Недићева Специјална полиција одводи део Калабићеве породице у логор, док им његов 12-тогодишњи син, као и супруга, беже.
Да ли ће појачање Калабићу стићи на време? Да ли постоји излаз када 200 војника опколе њих четворицу? Како сачувати присебност у таквој ситуацији?

      Филм „Опкољени“ траје 90 минута.

      Сценарио и режија: Милослав Самарџић

      Улоге: Борко Брајевић, Саша Станковић, Стефан Јоцић, Никола Дрмочић, Александар Јеленић, Предраг Јовановић, Мина Стојковић, Ђорђе Ђоковић, Ненад Петровић, Мирослав Хуђец, Никола Бијанић


Филмски дан у Дому културе у Ивањици


      Понедељак 18.04.2022. са почетком у 18:00 часова биће приказан филм “Одрастање је застрашујуће“

Цена картe: 350 динара.      Понедељак 18.04.2022. са почетком у 20:00 часова биће приказан филм “Хоћу мужа“Цена карти: 350 динара.

Филм “БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ”
29. и 30. март у 20 часова
Дом културе Ивањица – Велика сала


      И тако почиње борба „старог” и „новог”, у сваком смислу. За велика дела потребно је сасвим мало праве љубави.

      Жанр: Драма, комедија
      Глумци: Виктор Савић, Немања Оливерић, Теодора Ристовски, Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Зоран Цвијановић, Предраг Мики Манојловић, Иван Бекјарев
      Режисер: Петар Ристовски

Цена карте: 300 динара.


Филмски дан у Дому културе у Ивањици


      Четвртак 17.03.2022. са почетком у 16:00 и 18:00 часова биће приказан филм “Лето када сам научила да летим“

Цена картe: 350 динара. За школе организовано, цена карте 250 динара.
      Четвртак 17.03.2022. са почетком у 20:00 часова биће приказан филм “Бетмен“
Цена карти: 350 динара.


У уторак 15. фебруара, у Дому културе у Ивањици, у 18 и 20 часова биће емитован домаћи филм "Златни дечко". Цена карте 350 динара.У четвртак 27. и петак 28. јануара у 18 часова у Плавој сали Дома културе, дечији синхронизовани филм Супер јунак САМСАМ.


Филмски дани у Дому културе у Ивањици - Плава сала


      Понедељак 24.01. и уторак 25.01. са почетком у 18:00 часова биће приказан цртани филм “Звездани пси“
      Понедељак 24.01. и уторак 25.01. са почетком у 20:00 часова биће приказан филм за одрасле “Бенедета“
      Четвртак 27.01. и петак 28.01. са почетком у 20:00 часова биће приказан филм “Није лоше бити човек“Цена карте: 300 динара.


Дом културе Ивањица - Плава сала

21., 22. и 23. децембар у 17h и 20h у Плавој сали

филм "Јужни ветар 2 - Убрзање"

Цена карте: 350 динараКараван српског филма 03., 04. и 05. децембра


      Петак 03.12. са почетком у 17:00 часова биће приказан филм “Пуцањ у Марсеју“
      Петак 03.12. са почетком у 19:00 часова биће приказан филм “Лихвар“
      Петак 03.12. са почетком у 21:00 часова биће приказан филм “Нечиста крв“
      Субота 04.12. са почетком у 17:00 часова биће приказан филм “Отац“
      Субота 04.12. са почетком у 19:00 часова биће приказан филм “Једини излаз“
      Субота 04.12. са почетком у 21:00 часова биће приказан филм “Тома“
      Недеља 05.12. са почетком у 17:00 часова биће приказан филм “Оаза“
      Недеља 05.12. са почетком у 19:00 часова биће приказан филм “Викенд са ћалетом“
      Недеља 05.12. са почетком у 21:00 часова биће приказан филм “Јужни ветар 2“Цена карте: 200 динара.

Филм "Божији човек" у Дому културе у Ивањици - Плава сала, 9. и 10. новембра у 18 и 20 часова.


      Снагу проналазимо у животима светаца - њихове муке и борбе представљају огледало наших, њихов тријумф над људском слабошћу нам улива наду. Прича о вери и нади је у самом центру филма “Божији човек”
      Прогон је обележио живот светог Нектарија Егинског из Грчке. Био је свештеник обичног народа, а његова понизност је сметала поносним православним клерицима. Оклеветан је након што је његова оданост пробудила њихове сумње. Парохијани су га волели, упркос томе што је лишен цркве и прогнан из Египта. Вера у Бога му је током целог живота била најбоља одбрана.
      За разлику од његових верских претпостављених којима су на уму били само моћ и световне почасти - Нектарије је бринуо о сиромашнима, учио је сељане да читају и пишу, својим примером је инспирисао младиће да уђу у свештенство, писао је књиге и држао проповеди које су људе приближавале вери.
      Упркос напорима да се дискредитује, Свети Нектарије је основао самостан на Егини, неплодном и пустом острву, који и дан данас представља светионик ходочасницима. Чак су и његови последњи тренуци на Земљи искоришћени за помоћ другима: на самрти је предао своју поткошуљу парализованом човеку у болничком кревету до његовог, након чега је човек устао и проходао.

      Жанр: драма, биографски
      Глумци: Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou
      Режисер: Yelena PopovicФилмски центар Србије и Дом културе Ивањица организују Дане српског филма 29. и 30. октобра у Плавој сали Дома културе.


29. октобра са почетком у 18:00 часова биће приказан документарни филм “Заклињем се“, продуцента Предрага Бамбића који ће бити специјални гост на пројекцији. Улаз је бесплатан!30. октобра биће приказана домаћа остварења из филмске продукције:

      Викенд са ћалетом“ у 18:00 часоа

      „Једини излаз“ са почетком у 20:00 часова.

Филм “НЕЧИСТА КРВ”
Дом културе Ивањица
Среда 20. октобар и четвртак 21.октобар у 18 часова и 20 часова


      Трифун доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке, јунаке из романа “Нечиста крв”.

      Жанр: драма
      Глумци: Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Нела Михаиловић
      Режисер: Милутин ПеровићФилм „ТОМА“
Понедељак 11. и уторак 12. октобра у 15h, 18h и 21h


      Филм “ТОМА” је један импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметичком миљеу тадашње Југославије.

      Жанр: биографски
      Глумци: Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић
      Режисер: Драган Бјелогрлић

Цена карте: 350 динара.Среда 2. и четвртак 3. јун, 20 часова
Дому културе Ивањица, домаћи филм "Идеалан посао".
Цена карте 250 динара.


Филмски дани у фебруару у Дому културе у Ивањици


9. и 10. фебруар


- у 17 часова анимирани филм "Карирани Нинџа"

      Режија: Anders Matthesen & Thorbi Chrisofferse

      Аске од ујака Стјуарта на поклон из Тајланда добије плишаног нинџу за ког открије да је жив и да му може помоћи око проблема у школи. Аске жели нинџи да врати услугу, али убрзо сазнаје да је карирани нинџа у осветничкој мисији.

- у 19 часова филм "Ови дани"

      Режија: Gluseppe Piccioni

      Главне јунакиње су четири младе девојке, пријатељице које живе у малом граду у италијанској провинцији. Једна од њих добија, то јест прихвата пословну понуду реномираног хотела у Београду. Иако је свака од њих у изазовном животном тренутку – једна се бори са озбиљном болешћу, друга је у трећем месецу непланиране трудноће, трећа усред компликоване љубавне приче – оне одлучују да крену на пут за Београд. Као подршка у сусрет авантури, као одраз привржености коју не могу омести никакве личне тешкоће…

17. и 18. фебруар


- у 17 часова анимирани филм "Мираи"

      Режија: Mamoru Hosoda

      Четворогодишњи Кун је разочаран када га нова беба у његовој породици одмах замени као центар пажње и он одбија да прихвати своју малу сестру Мираи.

- у 19 часова филм "3 срца"

      Режија: Benoit Jacquot

      Једне ноћи у француском провинцијском граду, Марк среће Силви пошто закасни на воз за Париз. Њих двоје лутају улицама до јутра, причају о свему сем о себи, у посебној хармонији која скоро да подсећа на кореографију. Марк се враћа првим возом и договара да се види са Силви у Паризу неколико дана касније. Не знају ништа једно о другом, али ово се претворило у више од игре. Силви успева да се организује за тај дан, али Марку то, на несрећу, није пошло за руком. Он трага за њом и на крају налази неког другог: Софи. Он не зна да је она Силвина сестра.

25. и 26. фебруар


- у 17 часова филм "Невероватна прича о џиновској крушци"


      Живот мирно пролази док Мићу и Себастијан не проналази поруку у боци у градској луци. Поруку је послао градоначелник који се јавља с Тајанственог острва где је дошао до великог открића. Филм је снимљен према истоименој дечијој сликовници.
      Глумци: Зорана Бечић, Ивана Поповић, Бора Ненић, Игор Дамјановић, Бојан Лазаров, Милан Чучиловић, Павле Јеремић, Милош Ђуровић, Раде Вукотић, Бранислав Јеринић, Зоран Лековић. Ђурђина Радић- у 19 часова филм "Камо среће"

      Режија: GGinevra Elkann

      Сентиментална комедија о троје деце растављених родитеља која су, док живе у Паризу са својом буржујском руско-ортодоксном мајком, изненада спакована и послата да живе са својим неконвенционалним и сиромашним италијанским оцем, Карлом.
Дечији филм „НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА У ЏИНОВСКОЈ КРУШКИ“
24. и 25. септембра у 18 часова


      Живот мирно пролази док Мићу и Себастијан не проналази поруку у боци у градској луци. Поруку је послао градоначелник који се јавља с Тајанственог острва где је дошао до великог открића. Филм је снимљен према истоименој дечијој сликовници.
      Глумци: Зорана Бечић, Ивана Поповић, Бора Ненић, Игор Дамјановић, Бојан Лазаров, Милан Чучиловић, Павле Јеремић, Милош Ђуровић, Раде Вукотић, Бранислав Јеринић, Зоран Лековић. Ђурђина Радић

Цена карте: 250 динара.


Филм „Грех“
24. и 25. септембра у 20 часова


      Фиренца почетком 16. века. Микеланђело Буанароти, кога његови савременици сматрају генијем, исцрпљен је радом на завршетку свода Сикстинске капеле. Када је његов заштитник и вођа племићке породице Дела Ровере, папа Јулијус други умре, Микеланђело је опседнут тражењем најбољег мермера да би довршио његову гробницу. Уметникова лојалност је на провери када за папу буде изабран Лав Кс, из супарничке Медичи породице. Он нуди јединствену нову поруџбину - рад на фасади базиран на Сан Лоренцо. Микеланђело је приморан да лаже да задржи наклоност обе породице и све више га муче сумња и халуцинације, наводећи га немилосрдно преиспитује сопствени морал и уметничке недостатке.
      Улоге: Алберто Тестоне, Орсо Мариа Гуеррини, Иулииа Висотскаиа, Адриано Цхиарамида, Массимо Де Францовицх, Антонио Гаргиуло, Јакоб Диехл, Ницола Адобати

Цена карте: 250 динара.


ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
УТОРАК 10. И СРЕДА 11. МАРТ У 20 ЧАСОВА
ФИЛМ „АЈВАР“


      Вида (Наташа Нинковић) и Бане (Сергеј Трифуновић) су брачни пар који већ дуже време живи у Стокхолму. Имају успешне каријере, довољно новца за пристојан живот и пса, али немају децу. Вида сумња да Бане у Београду има љубавницу, али о томе ћути. Долазе за празнике у Србију, где се у познатом окружењу одвија уиграна кореографија која се већ много пута поновила у њиховим гастарбајтерским животима. Овог Ускрса се тај зид ћутања руши.

      Цена карте: 250 динара       Режисер: Ана Мариа Росси
      Жанр: драма
      Глумци: Наташа Нинковић, Сергеј Трифуновић, Весна Чипчић, Миодраг Крстовић, Гордан КичићФИЛМ “ИНВАЗИЈА”
Четвртак 23. и петак 24. јануар у 20 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Најишчекиванији руски филм године, спектакуларни блокбастер "Инвазија" истражује тајну човечанства, а фантастична стварност само погоршава истрагу. Постоји један начин да се победи - остати човек. Прошле су три године од пада ванземаљског брода. Катастрофа која се десила, заувек је променила живот девојчице из Чертанова али и поглед становника на комплетан универзум. Чини се да је ово био највеćи тест за човечанство. Оно чега људи још увек нису свесни јесте да ćе ускоро доживети нови сусрет. Да ли су спремни на то?
      Дужина трајања филма: 129 мин
      Жанр: научна-фантастика, акција, драма
      Глумци: Irina Starshenbaum, Alexander Petrov, Rinal Mukhametov
      Режисер: Fedor Bondarchuk

Цена карте: 250 динара.