logo

Најлепша љубавна песма
Завршен 30. Kонкурс за најлепшу љубавну песму
ПЕСМА "СВА ВИНА ЛЕПОТЕ" НАЈЛЕПША!


     Јубиларни 30. Конкурс за најлепшу љубавну песму Дома културе у Ивањици завшен је избором три најлепше љубавне песме , и избором песама за зборник „Жубори са Моравице“. Селектор, Драган Јовановић Данилов, прогласио је за најлепшу песму „Сва вина лепоте „ под шифром “Латице,капљице“, аутора Александра М.Арсенијевића из Београда. Другу награду освојила је песма “Обична песма о обичном кругу“ под шифром „Обична љубавна“, ауторке Драгане Ћатић из Београда. Трећа награда припала је песми „ Лилит“ под шифром „Лилит“, ауторке Србијанке Громовић Јелић из Азање. Селектор је изабрао и песме 60 аутора за зборник „Жубори са Моравице“. Иначе на овогодишњем Конкурсу учествовало је 132 аутора са 223 песме из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Бугарске.


     Иначе за 30. година колико траје Конкурс, Дом културе је објавио преко 40 збирки љубавних песама награђених аутора и Антологију љубавне поезије „Скаска за бескрај и безмерје“ поводом 25. година Конкурса. У припреми је Антологија и поводом 30-годишњег јубилеја.
КОНКУРС ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ


     Дом културе Ивањица расписује 30. Конкурс за најлепшу љубавну песму који почиње 15. октобра и траје до 30. новембра. На Конкурсу право учешћа имају књижевни ствараоци на српском језику из Србије и иностранства. Шаљу се највише ТРИ НЕОБЈАВЉИВАНЕ љубавне песме, у два примерка под ШИФРОМ. Разрешење шифре послати заједно са песмама у ПОСЕБНОМ затвореном коверту. Уз шифру пожељно је послати краћу биографију и библиографију. Приспеле песме прегледа селектор и проглашава три најлепше песме. Прва награда је штампање збирке љубавних песама о трошку Дома културе Ивањица. Друга и трећа награда : штампање збирке песама уз финансијско учешеће аутора. Дом културе штампа и Зборник одабраних песама са Конкурса под називом „Жубори са Моравице“.

АДРЕСА ЗА СЛАЊЕ РАДОВА:

Дом културе Ивањица ,Венијамина Маринковића бб, 32250 ИВАЊИЦА,
са назнаком: ЗА КОНКУРС
Завршен 29. Kонкурс за најлепшу љубавну песму
ПЕСМА ”НОВЕМБАР” НАЈЛЕПША


     Двадесет девети Kонкурс за најлепшу љубавну песму Дома културе у Ивањици, завршен је избором три најлепше љубавне песме, као и избором песама за зборник „Жубори са Моравице“.
     Селектор, Драган Јовановић Данилов, прогласио је за најлепшу песму „Новембар“ под шифром „Децембар“, аутора Милана Обрадовића из Београда. Другу награду освојила је песма „Достојан“ под шифром „Зелено, волим те, зелено“ ауторке Јелене Д.Kрезовић из Београда. Трећа награда припала је песми „Без наслова“ под шифром „Бојана“, ауторке Бисерке Дабетић из Гроцке.
     Селектор је изабрао и песме 60 аутора за зборник „Жубори са Моравице“. Иначе на овогодишњем Kонкурсу, учествовало је 107 аутора са 325 песама из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Бугарске.КОНКУРС ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ
      Дом културе Ивањица расписује 29. по реду Конкурс за најлепшу љубавну песму. Конкурс траје од 15. октобра до 30. новембра. На Конкурсу право учешћа имају књижевни ствараоци на српском језику у Земљи и иностранству. На Конкурс се шаљу највише ТРИ НЕОБЈАВЉИВАНЕ љубавне песме, у два примерка под ШИФРОМ. Разрешење шифре се шаље заједно са песмама у ПОСЕБНОМ затвореном коверту.Уз шифру пожељно је послати краћу биографију и библиографију. Приспеле песме прегледа селектор и проглашава три најлепше песме. Прва награда је штампање збирке љубавних песам о трошку Дома културе Ивањица.Друга и трећа награда : штампање збирке песама уз финансијско учешеће аутора. Дом културе штампа и Зборник одабраних песама са Конкурса под називом „Жубор са Моравице“

АДРЕСА ЗА СЛАЊЕ РАДОВА:
Дом културе ивањица ,Венијамина Маринковића бб, 32250 ИВАЊИЦА, са назнаком: ЗА КОНКУРС

Дом културе ИвањицаНајлепше песме Конкурса љубавне поезије       На Конкурс за најлепшу љубавну песму, који организује Дом културе Ивањица, јавило се 126 аутора из Србије, Македоније, БиХ, Црне Горе, Хрватске и Бугарске. За селекцију је било 318. песама. Селектор Драган Јовановић Данилов.
Победник: песма Монтескијева аутобиографија, шифра Кајафин избор, аутор Иван Новчић из Краљева. Друга награда песма: Трагом трагања, шифра Софија Бездомна, аутор Бојана Кулиџан Громовић из Новог Сада. Трећа награда: песма Пси од ветра, шифра У мајмунској кожи, аутор Александар Ђурић из Драговца код Пожаревца.


Песме које су поред награђених ушле у зборник “Жубори са Моравице”:


1. Драган Недимовић, Београд
2. Вера Јелић, Крагујевац
3. Марко Пајић, Врњачка Бања
4. Јелена Перовић, Београд
5. Љиљана Фијат, Нови Сад
6. Ана Ђурић Марјановић, Старо Село /Велика Плана/
7. Владанка Цветковић, Баново Брдо /Београд/
8. Милан Цимбаљевић, Беране
9. Сања Миловановић, Лајковац
10.Александар М. Арсенијевић, Београд
11.Љиљана Милосављевић, Смедеревска Паланка
12.Ивана Лешевић, Краљево
13.Здравко Сретеновић, Багрдан
14.Драган Крагуљ, Приједор
15.Влада Илић Тушаковић, Смедеревска Паланка
16.Јелисавета Вучковић, Нови Београд
17.Драгољуб М. Јевремовић, Роћевац
18.Светлана Нешић Смедеревска Паланка
19.Тања Милутиновић, Београд
20.Душан Михајловић АДСКИ, Ниш
21.Сара Јовановић, Београд
22.Драгица Милановић Лековић, Београд
23.Радомир Аћимовић, Чачак
24.Верица Раденковић,Митровић, Ниш
25.Никица Банић, Инђија
26.Слободан Р. Мартиновић, Лазаревац
27. Лиљана Терентић,Смедерево
28.Софија Ђокић Софке, Банатско Велико Село
29.Борка Чучковић, Београд
30.Ивана Лекић , Параћин
31. Јелена Катић, Београд
32.Милош Марајановић,Београд
33.Ивана Калуђеровић, Ловћенац
34.Јелена Костић, Рашка
35.Катарина Кукурузовић, Београд
36.Александра Јовановић, Косјерић
37.Данијела Божичковић,Радуловић, Петровац на Млави
38.Милан Обрадовић, Београд
39.Бојана Марковић, Ариље
40.Ненад Михајловић, Ниш
41.Снежана Марко Мусинов, Земун
42.Славица Д.Дамњановић, Бачка Топола
43.Биљана Грошин, Меленци


КОНКУРС ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ КОЈИ ОРГАНИЗУЈЕМО 28 ГОДИНА
ПРАВИЛА КОНКУРСА ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ


      Конкурс има стални карактер, организује га Дом културе Ивањица сваке године од 15. октобра до 30. новембра.
      Право учешћа имају ствараоци на српском језику из Србије и било које друге земље. На конкурс се шаљу највише ТРИ НЕОБЈАВЉИВАНЕ ПЕСМЕ, у два примерка, потписане шифром.
      Песме се шаљу на адресу: Дом културе Ивањица, Венијамина Маринковића б.б. 32250 Ивањица са назнаком „За најлепшу љубавну песму“.
      Заједно са песмама шаље се разрешење шифре у посебном коверту.
      Организатор додељује три награде, од чега је прва штампање збирке о трошку организатора.
      Приспеле радове оцењује селектор који се бира из редова познатих књижевних стваралаца и књижевних критичара. Селектор врши избор радова за зборник „Жубори са Моравице“.

Дом културе Ивањица


Резултати 27. Конкурса за најлепшу љубавну песму


      На 27 по реду Конкурсу за најлепшу љубавну песму који организује Дом културе Ивањица,учествовало је 158 аутора са 461 песмом.
      Песме су послали аутори из Србије,БИХ ,Хрватске Црне Горе и Македоније. Селектор, књижевник, Драган Јовановић Данилов, додлеио је следеће награде:
- Прва награда песма "Бдење жене",шифра "Слово љубве ," Жељка Аврић из Сремске Митровице.
- Друга награда :песма"Ја сам твој благослов", шифра "Цока", Славица Јовановић из Пожаревца;
- Трећа награда: песма "Чекање", шифра Потоњи Човјек", Ранко Гребовић, Нови Београд.Kонкурс за најлепшу љубавну песму


      ПРАВИЛА KОНKУРСА ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ

      Kонкурс има стални карактер, организује га Дом културе Ивањица сваке године од 15. октобра до 30. новембра.

      Право учешћа имају ствараоци на српском језику из Србије и било које друге земље. На Kонкурс се шаљу највише ТРИ НЕОБЈАВЉИВАНЕ ПЕСМЕ у два примерка потписане шифром.

      Песме се шаљу на адресу : Дом културе Ивањица , В. Маринковића бб, 32250 Ивањица са назнаком „за Најлепшу љубавну песму“. Заједно са песмама шаље се разрешење шифре у посебном коверту.

      Организатор додељује три награде, од чега је прва штампање збирке о трошку организатора.

      Приспеле радове оцењује селектор који се бира из редова познатих књижевних стваралаца и књижевних критичара.Селектор врши избор радова за зборник „Жубори са Моравице“.

Дом културе Ивањица

Проглашене три најлепше љубавне песме


      На 26. по реду „Kонкурсу за најлепшу љубавну песму“, који је трајао од 15. окторбра до 30. новембра 2018. године, пријавило се 148 песника са 366 песама. Учествовали су песници из Србије, БИХ, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Бугарске.
      Селектор овогодишњег Конкурса, књижевник, Драган Јовановић Данилов, прогласио је три најлепше љубавне песме: Прво место и епитет најлепше освојила је песма „Мерење немања“, ауторке Србијанке Громовић-Јелић из Смедеревске Паланке, друго место припало је песми „Песма о једној љубави“, Весне Лаудановић из Kрагујевца, а треће песми „Белутак број два“, Александре Љубисављевић из Смедерева. Награде које прописују правила Конкурса, биће уручене награђенима на промоцији зборника „Жубори“ у априлу месецу.
      Иначе за 25 година колико траје Конкурс, Дом културе Ивањица објавио је 25 књига награђених и исто толико зборника „Жубори са Моравице“, као и Антологију најлепших песама са Конкурса „Скаска за бескрај и безмерје“, поводом прославе четврт века Конкурса 2017.године.

СПИСАК АУТОРА КОЈИ СУ ЗАСТУПЉЕНИ У ЗБОРНИКУ ЖУБОРИ СА МОРАВИЦЕ 2018. ГОДИНЕ


1.ПРВА НАГРАДА : Србијанка Громовић Јелић - "Мерење немања"
2.ДРУГА НАГРАДА :Весна Лаудановић - "Песма о једној љубави"
3.ТРЕЋА НАГРАДА: Александра Љубисављевић - "Белутак број два"


      ЗБOРНИК:

1. Весна Лаудановић - "Носталгија" 2. Милош Марјановић - "Трајаћемо"
3. Миливоје Трнавац - "Неиспричива прича" 4. Србијанка Громовић Јелић - "Почетак тишине"
5. Александра Љубисављевић - "Забрана" 6. Нада Ј. Дангић - "Безусловна љубав"
7. Нада Ј. Дангић - "Не нађох се у наручју твом" 8. Марко Секулић - "Звездани мај"
9. Тина Момировић -"Дозивам те" 10. Стеван Милошевић - "Песма за тебе"
11. Слободан Р. Мартиновић - "Биље Биљана" 12. Ани Стајкова Иванова - "Две постеље"
13. Иван Гаћина - "Свлачионица паразвјезданог сјаја" 14. Марко Јуришић - "У мени"
15. Наташа Ђуканов - "Спаситељ" 16. Весна Ристовић -"Опсена"
17. Иван М. Петровић - "Остављени..." 18. Евица Миленковић Милић - "Из песме не можеш"
19. Љиљана Милосављевић - "На тебе мислим" 20. Александра Младеновић -"Можда - све је рекло
21. Јован Н. Бундало - "Да ми није пустих снова" 22. Драгица Драга Грбић - "Ноћас"
23. Олица Милутиновић - "Наша песма" 24. Славко Марковић - "Немир"
25. Милеса Илић - "Ако се сретнемо случајно" 26. Дејан Крсман Николић - "Теута, бисерна шкољка"
27. Јелена Станковић - "Очи" 28. Марија Миљуш - "Зен"
29. Срећко Алексић - "Огрлица свитања" 30. Љиљана Фиат - "Миракул"
31. Божидар Добрковић - "Перипатетичка песма" 32. Дарко Стевић - "Аурора Бореалис"
33. Радош Марковић - "Девојке" 34. Сања Радуловић - "Воз у огледалу"
35. Надежда Гавриловић - "Заоставштина" 36. Радоман Јовановић - "Ноћна фрајла"
37. Драган Недимовић - "Без сведока" 38. Ранко Гребовић - "Носталгија"
39. Невена Милосављевић - "Мансарда" 40. Влада Илић Тушаковић - "Кад тако лепо сањаш..."
41. Тања Бјелановић - "Чудан осећај у мени" 42. Здравко Бабић - "Мјесец је вајао жену"
43. Мирјана Трнавац - "Због тебе" 44. Светлана Нешић - "Иде живот"
45. Снежана Марко Мусинов - Могу 46. Данило Симићевић - "Усахлој бившој"
47. Радомирка Гаврић - "Палом аншелу" 48. Зоран Маслаковић - "Олуја"
49. Бранка Војиновић Јездић - "Стратегија" 50. Вера Јелић - "Лепота рођења"
51. Марица Ферхатбеговић - "Неко је убио птице" 52. Владан Савићевић - "Ветре"
53. Зоран М. Јовановић - "Нису моје песме" 54. Милан Цимбаљевић - "Узалуд"
55. Рада Крсмановић - "Бројаница" 56. Крсман крловић - "Песма песми"
57. Оливера Синђелић- "Једна јесења ноћ" 58. Миланка Кузмић - "Син плавих даљина"
59. Александар М. Арсенијевић - "Мелиса сунца" 60.

Kонкурс за најлепшу љубавну песму који организујемо већ 26 година


      ПРАВИЛА KОНKУРСА ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ

      Kонкурс има стални карактер, организује га Дом културе Ивањица сваке године од 15. октобра до 30. новембра.

      Право учешћа имају ствараоци на српском језику из Србије и било које друге земље. На Kонкурс се шаљу највише ТРИ НЕОБЈАВЉИВАНЕ ПЕСМЕ у два примерка потписане шифром.

      Песме се шаљу на адресу : Дом културе Ивањица , В. Маринковића бб, 32250 Ивањица са назнаком „за Најлепшу љубавну песму“. Заједно са песмама шаље се разрешење шифре у посебном коверту.

      Организатор додељује три награде, од чега је прва штампање збирке о трошку организатора.

      Приспеле радове оцењује селектор који се бира из редова познатих књижевних стваралаца и књижевних критичара.Селектор врши избор радова за зборник „Жубори са Моравице“.

Дом културе Ивањица

СПИСАК АУТОРА КОЈИ СУ ЗАСТУПЉЕНИ У ЗБОРНИКУ ЖУБОРИ СА МОРАВИЦЕ 2017.ГОДИНЕ

1.ПРВА НАГРАДА : Татјана Дебељачки, Ужице – песма “Блиском”
2.ДРУГА НАГРАДА : Јарослав Марко,Земун “La storia mia”
3.ТРЕЋА НАГРАДА: Миле Мајдов,Ужице “Жена је жена”


      ЗБOРНИК:

1. Мајо Даниловић,Београд песма:”Узнађе апологете” 2. Марица Ферхат Беговић,Живинице БИХ “Ја те никад не могу заборавити
3. Александар М.Арсењевић Бгд. “Волети натенане” 4. Иван Гацина.Задар РХ “Љубав из тринаесте галаксије”
5. Најдан Стојановић,Сурдулица “Жар птица” 6. Магда Ђорђевић,Опленац(Топола) “Искапале зоре”
7. Радомирка Гаврић,Бгд. “Подсјећање” 8. Славко Марковић,Нови Пазар “Сенке”
9. Видоје Стефановић,Ниш “Врт љубави” 10.Страцимир Михајловић,Чачак
11. Марина Савић,Лесковац “Странци” 12. Дарко Стевић,Бгд, “Божић”
13. Александар Алемпијевић ,Горњи Бањани “Додирни ме” 14. Дејан Крсман Николић,Шабац “Очи боје космоса”
15. Радош Марковић,Горњи Милановац “Милујем те,љубим…” 16. Милован Мићо Петровић,Смедеревска Паланка “Скривеним жељама”
17. Марико Сумикура,Кјото (Јапан) “Девица са велом,Краљица ноћи” 18. Смиља Сузић,Радичевић “Прва љубав”
19. Љиљана Гутић,Мали Радинци “Момче косовско” 20. Јасмина Милошевић, Бгд. “Јагањци на крсту”
21. Маријана Дешић,Ивањица “Магнолија” 22. Јасмина Обрадовић,Крагујевац “Ако будеш могао”
23. Срећко Алексић,Бгд. “Зрно ситног песка” 24. Божидар Пешев,Бгд. “Бисер на длану”
25. Катарина Красић,Нови Београд “Мичи ми се” 26. Весна Лаудиновић,Севојно “Крај”
27. Милица Китановић,Параћин “Дођи” 28. Душан Мијаиловић,Ниш “Њој намењујем”
29. Милан Дабовић,Ивањица “Откуцаји” 30. Снежана Шолкотовић,Корбово “Песма је моје душе одраз”
31. Ана Миладиновић, Мала Плана “Не читај ми мисли” 32. Љиљана Фијат,Нови Сад “Аспровалта”
33. Соња Миловановић,Лајковац “Песма за Матеју” 34. Каја Панчић Миленковић,Пирот “Узалуд узалуд”
35. Братислав Бато Јевтовић,Чачак “Жене са узаним раменима” 36. Снежана Петров,Ковачица “Први пољубац”
37. Весна Коврлија,Кикинда “Ова ноћ” 38. Љиљана Нинковић Мргић,Бгд. “Насмеши се”
39. Драган Недимовић Бгд, “После толико година” 40. Милеса Илић,Горњи Милановац “Успомена”
41. Милица Мирић,Бечеј “У неко бакарно предвечерје” 42. Јован Н Бундало ,Бгд. “Дво сонет о љубави”
43. Радојица Радовић ,Цетиње “Путнички воз двијехиљаде и ….” 44. Милован Миле Мајдов,Ужице “Жена је жена”
45. Снежана Паноска, Прилеп “Када одеш” 46. Божидар Добрковић,Ловћенац “Преци Ахерон”
47. Невена Деспотовић, “Илузија о ласти” 48. Богољуб Делић, Катићи “Моја драга”
49. Божица Михај,Вршац “Заплакаће виолине” 50. Милко Стојковић, Смедеревска Паланка “Косач”
51. Славица Агић,Бачка Паланка “Жеља” 52. Катарина Ђорђевић”,Ниш “Мисли”
53. Александра Љубисављевић ,Смедерево “Увала неба” 54. Снежана Марко Мусинов,Земун “Беше”
55. Драгица Ђурић,Ужице “Не хајем за време” 56. Милад Обреновић ,Рогатица “Хоћу”
57. Марко Радојичић,Ниш “Буђење” 58. Татјана Томић,Градачац БиХ “Уочи растанка”
59. Крстина Кљајић,В.Бања “Звуци представе” 60. Матија Симеуновић ,Бгд “Хтео сам ноћас”
61. Марија Опалић,Нови Сад “Прослава живота” 62. Милош Марјановић,Бгд, “Када те видим”
63. Светлана Песић,Власотинце “Чежњиви сонет” 64. Слободан Р Мартиновић,Лазаревац “Биљана би била ….”
65. Богдан Јевтић,Крушевац “Рајска птица” 66. Мира Ракановић,Павлиш “Само твоја”
67. Весна Ристовић,Краљево “Велика илузија” 68. Стела Суботички Михајловић,Угриновци “Тражим помиловање за заљубљене”
69. Златомир Боровница,Инђија “Ако је истина” 70. Марико Сумикура,Кјото (Јапан) “Жена која носи мирис у срцу”
71. Борисав Благојевић,Ћуприја “Тихо” 72. Милица Мина Дмитровић,Чачак “Волела бих”
73. Радоман Јовановић,Инђија “Сталагнат”
НАЈЛЕПШЕ ПЕСМЕ 25. КОНКУРСА ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ


     Милијан Деспотовић, селектор 25. Конкурса за најлепшу љубавну песму, прогласио је победнике ове познате књижевне манифестације. Прво место освојила је песма „Блиском“ под шифром „23“, Татјане Дебељачки из Ужица. Друго место припало је песми „Иницијали“ под шифром „Арета“, Бранке Селаковић из Београда, а треће песми „Ла Сториа Миа“ под шифром „250974“, Јарослава Марка из Земуна.
     Иначе на овогодишњем Конкурсу учествовало је 115 аутора са 350 песама, из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Јапана, Македоније и Бугарске.
     „Наш Конкурс за најлепшу љубавну песму постао је за четврт века респектабилна књижевна манифестација у Србији. На Конкурсу је учествовало преко 5 000 песника са преко 15 000 песама. Издали смо 25 зборника „Жубори са Моравице“ и преко 30 књига награђеним песницима. Посебно смо поносни што смо доказали да и из тзв. провинције могу доћи и опстати вредне манифестације. Истичемо да смо финансијски подстицани од локалне самоуправе, а неколико пута смо добили и средства од Министарства културе. Мишљења смо да ова наша манифестација, баш зато што долази из унутрашњости, треба да добија сталну финансијску подршку Министарства културе, истиче директор ивањичког Дома културе, Милан Крунић“.
     Поводом 25 година Дом културе је издао Антологију љубавних песама објављених у Жуборима у протеклих 25 година, а у првој половини године биће организован сусрет заступљених у Антологији и промоцији исте.25. ЈУБИЛАРНИ КОНКУРС ЗА
НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ

      Дом културе Ивањица расписује 25. Конкурс за најлепшу љубавну песму. Конкурс је отворен од 15. октобра до 30. новембра 2017.године. На Конкурс се шаљу највише три необјављиване љубавне песме у ДВА примерка под шифром.Разрешење шифре послати заједно са песмама у посебном затвореном коверту .Уз шифру послати краћу биографију.      Приспеле песме оцењује селектор и проглаш ава три награђена аутора.Прва награда је штампање збирке љубавних песама о трошку организатора. Друга награда седам ,а трећа пет дана боравка у једном од хотела у Ивањици. Селектор врши избор песама за зборник Зубори са Моравице. Додела награда врши се на промоцији Зборника.

Песме се шаљу на адресу ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА, В. МАРИНКОВИЦА ББ
32250 ИВАЊИЦА СА НАЗНАКОМ ЗА КОНКУРС

КРAЉEВЧAНИН ПOБEДНИК КOНКУРСA ЗA ”НAJЛEПШУ ЉУБAВНУ ПEСMУ”


      Нa кoнкурс зa ‘’Нajлeпшу љубaвну пeсму’’ кojи je рaсписao Дoм културe Ивaњицa стиглo je 309 рaдoвa из Србиje и рeгиoнa. Прву нaгрaду oсвojиo je Рaдoслaв Прeмoвић из Крaљeвa сa пeсмoм ”Инaт” кoja je нa кoнкурс стиглa пoд шифрoм ”Сeћaњe нa љубaв”. Oн ћe дoбити штaмпaњe збиркe пeсaмa o трoшку oргaнизaтoрa кoнкурсa. Другo мeстo припaлo je Joвaну Д. Пeтрoвићу из Пeтрoвцa нa Mлaви зa пeсму ”Ћутaњeм љубaви”. Tрeћeплaсирaни je Дaркo Стeвић из Бeoгрaдa сa пeсмoм ”Признaњe” . Њих двojицa нaгрaдjeни су прoдужeним викeндoм у jeднoм oд ивaњичких хoтeлa, уз мoгућнoст зaмeнe нaгрaдe зa штaмпaњe збиркe кojу ћe дeлoм финaнсирaти Дoм културe -Ивaњицa.
      Сeлeктoр oвoгoдишњeг кoнкурсa, прoфeсoр књижeвнoсти Mиливoje
Tрнaвaц, пoхвaлиo je слeдeћe рaдoвe: ”Љубaвнa пeсмa o вину” Дрaгoљубa M. Jeврeмoвићa, ”27 година касније” Aлeксaндрa M. Aрсeниjeвићa, ”Кoжнa jaкнa” Дрaгицe Грбић и пeсмa ”Збoг тeбe свe ћу бити” aутoрa Стрaцимирa Mихaилoвићa.
      Oвe гoдинe, у 24. збoрнику ”Жубoри сa Moрaвицe”, нaћи ћe сe рaдoви 46 aутoрa из Србиje, Црнe Гoрe, Слoвeниje, БИХ.


      AУTOРИ ПEСAMA КOJE СУ УШЛE У ЗБOРНИК:

1. Oлгицa Mилутинoвић, Чaчaк 2. Рaдивoje Ристић, Jaгoдинa
3. Mиoдрaг Лaзaрeвић, Пoжaрeвaц 4. Рaдojицa Рaдoњић, Цeтињe
5. Слaвкo Зoрић, Бeoгрaд 6. Рaдojкa Ушeрaл, Вршaц
7. Дрaгoљуб M. Jeврeмoвић, Свилajнaц 8. Живojин Пoпoвић, Скoрицe
9. Вeснa Рaдoвић, Бeoгрaд 10. Mилoвић Дрaгињa, Зрeњaнин
11. Љиљaнa Рим Живкoвић, Бeoгрaд 12. Maркo Стaнojeвић, Бeoгрaд
13. Сoњa Смoлeц, Вeликa Гoрицa 14. Стeвaн Шaрчeвић, Субoтицa
15. Нeбojшa Бoжинoвић, Ниш 16. Илиja Б. Вукoвић, Спуж
17. Joвaн Н. Бундaлo, Бeoгрaд 18. Дрaгицa Кoрaћ Ивaнoвић, Бeoгрaд
19. Mилaн С. Кoсoвић, Бeoгрaд 20. Србa Taкић, Влaсoнтицe
21. Вук Стeфaнoвић, Бeoгрaд 22. Рaдoслaв Прeмoвић, Крaљeвo
23. Joвaн Д. Пeтрoвић, Пeтрoвaц нa Mлaви 24. Дaркo Стeвић, Бeoгрaд
25. Кaja Пaнчић, Пирoт 26. Mилojкa Бaндукa Joвoвић, Пoдгoрицa
27. Свeтлaнa Пeшић, Влaсoтинцe 28. Никoлинa Ђoрђeвић, Пaнчeвo
29. Бoгдaнoвић Mилицa, Умкa 30. Вojислaв Tрумпић, Jaгoдинa
31. Mилoрaд Бибин, Зрeњaнин 32. Mирjaнa Aнтoниjeвић, Гojинa Гoрa
33. Дрaгишa Eрaкoвић, Ниш 34. Jaсминa Oбрaдoвић, Крaгуjeвaц
35. Рaдa Пaунoвић, Чaчaк 36. Слoбoдaн Mилутинoвић, Бeoгрaд
37. Слoбoдaн Ђeкић, Вршaц 38. Maркo Jуришић, Кoцeљeвa
39. Дрaгицa Бeкa Сaвић, Бaчкa Пaлaнкa 40. Здрaвкa Бaбић, Билeћa
41. Mилoш Кнeжeвић, Крaљeвo 42. Душaн Mиjaилoвић, Ниш
43. Aћим Toдoрoвић, Влaсoтинцe 44. Љиљaнa Пaнтeлић Нoвaкoвић, Бeoгрaд
45. Влaдaн Ристић, Крушeвaц 46. Aрaнкa Киш, Субoтицa

24. Кoнкурс зa нajлeпшу љубaвну пeсму

      Кoнкурс имa стaлни кaрaктeр, oргaнизуje гa Дoм културe Ивaњицa свaкe гoдинe oд 15. oктoбрa дo 30. нoвeмбрa, oвoгa путa 24. пo рeду.


ПРAВИЛA КOНКУРСA ЗA НAJЛEПШУ ЉУБAВНУ ПEСMУ

      Прaвo учeшћa имajу ствaрaoци нa српскoм jeзику из Србиje и инoстрaнствa.
      Нa кoнкурс сe шaљу TРИ НEOБJAВЉИВAНE ПEСME у двa примeркa, пoтписaнe шифрoм. Рaзрeшeњe шифрe сe шaљe у пoсeбнoм кoвeрту, ЗAJEДНO СA ПEСMAMA, нa aдрeсу: Дoм културe Ивaњицa, В. Maринкoвићa бб, 32250 Ивaњицa, сa нaзнaкoм зa Нajлeпшу љубaвну пeсму.
      Приспeлe рaдoвe oцeњуje сeлeктoр кojи сe бирa из рeдoвa пoзнaтих књижeвних ствaрaлaцa . Сeлeктoр врши избoр рaдoвa зa збoрник „Жубoри сa мoрaвицe“.
      Oргaнизaтoр дoдeљуje три нaгрaдe, oд чeгa je првa штaмпaњe збиркe пeсaмa o трoшку oргaнизaтoрa. Пoстojи мoгућнoст штaмпaњa збиркe и другoнaгрaђeнoм и трeћeнaгрaђeнoм aутoру уз учeшћe у трoшкoвимa.

Изабране најлепше љубавне песме на Конкурсу ивањичког Дома културе      На конкурсу за најлепшу љубавну песму који је организовао ивањички Дом културе, прво место припало је Тањи Милутиновић из Београда за песму "Градови".
      Друго место припало је Зорици Станковић из Ниша за песму "Ода љубави", а треће за песму "Окрзнута душа" Драгане Госте из Велике Плане.
      Победнику конкурса биће штампана збирка љубавних песама о трошку организатора.
      На конкурс је приспело 429 песама од 173 аутора из Србије, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе, Македоније.
      Селектор 23 конкурса за најлепшу љубавну песму, Драган Јовановић Данилов изабрао је и 85 песама које ће бити објављене у зборнику "Жубори са Моравице".


Промоција књига награђених на Конкурсу за најлепшу љубавну песму


Конкурс за најлепшу љубавну песму

      Конкурс има стални карактер, организује га Дом културе Ивањица сваке године од 15. октобра до 30. новембра, овога пута 23. по реду.
      Право учешћа имају ствараоци на српском језику из Србије и било које друге земље.
      На конкурс се шаље највише ТРИ НЕОБЈАВЉИВАНЕ ПЕСМЕ у два примерка, потписане шифром. Песме се шаљу на адресу: Дом културе Ивањица, В. Маринковића бб, 32250 Ивањица, са назнаком за Најлепшу љубавну песму.
      Заједно са песмама шаље се разрешење шифре у посебном коверту.
     Организатор додељује три награде, од чега је прва штампање збирке о трошку организатора.
      Приспеле радове оцењује селектор који се бира из редова познатих књижевних стваралаца и књижевних критичара.
      Селектор врши избор радова за зборник „Жубори са моравице“.

О љубави у више димензија

      Аутор победничке песме 22. Конкурса за најлепшу љубавну песму ивањичког Дома културе је 62-годишњи правник из Београда Љубомир О. Вујовић. Он је до сада објавио седам књига самостално, а учествовао је и у две групне. Поред поезије пише прозу, кратке приче, афоризме, а како је изјавио за Ивањички радио, има намеру да напише и роман. О победничкој песми „Она не зна“ каже да је писана на један специфичан начин:
      „То је захтевнији начин, у некој форми сонета у десетерцу, а практично у дуплом десетерцу, односно двадесетерцу. То су некада називали тродимензионална поезија. Омогућава читаоцу да чита на више начина, и као двадесетерац и десетерац, и хоризонтално, вертикално, дијагонално. Како год се укрсте стихови, добија се неки сличан или други смисао. Зависи од инспирације и доживљаја онога који чита“.
Вујовићу ово није прво учешће на јединственом ивањичком конкурсу. Једном је освојио другу, а једном трећу награду. Овогодишњим признањем је, каже, свакако почаствован:
      „Без обзира што сам до сада имао доста тих награда, она представља подстицај за неки даљи рад. Мада, моје размишљање приликом слања песама на неки конкурс се не руководи тиме да дођем и освојим неку нагарду. Напротив, то је још један од начина да још неко прочита оно што сам радио, стварао, да не остане мртво слово на папиру. Свакако сам почашћен том првом наградом, и посебно ми значи то што она доноси, а то је штампање те једне књиге љубавне поезије. И надам се да ће имати смисла, и кад се то оствари да ће књига оставити утисак бар на понеког од читалаца“, изјавио је Вујовић за „Ивањички радио“.РЕЗУЛТАТИ 22. КОНКУРСА ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ ДОМА КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА

АУТОРИ И ПЕСМЕ КОЈЕ СУ УШЛЕ У ЗБОРНИК „ЖУБОРИ“ :

1. Тања Милутиновић,Београд: 2. Дарко Стевић: Кажу
3. Бранка Зенг: Прозор , јутро и сан 4. Милосав Б. Влајић: Пожутело писмо
5. Лела Марковић: На грудима твојим 6. Ивана Суботић: Молба
7. Хранимир Милојковић: Цвет пркоса 8. Светлана Пешић: Туга безљубавља
9. Мирослав Јозић: Па ти сад види 10. Мирјана Ранковић Матовић: И небо плаче
11. Маријана Дешић: Љубавна арија 12. Бојан Николић: Могли смо
13. Душан Матејић: Споменик и биће 14. Душан Мијаиловић Адски: Једног дана
15. Сања Савић: Нек живи љубав 16. Љиљана Пантелић Новаковић: Прозор са погледом
17. Весна Павловић: Срмани обруч 18. Душан Михајловић: Офелија
19. Милена Миленковић:
О најлепшим песмама
20. Др Љиљана Фијат: Теби и о теби
21. Божица Михај: Касно је 22. Жељка Аврић: Фантазија
23. Љиљана Нешић: Свет је врт 24. Александар М. Арсенијевић: Стихира нектарска
25. Весељко Гајдашевић Шљарков: Прозор на крају видика 26. Перица Јокић: Један војник и једна Барица
27. Јован Д. Петровић: Метафори сунца 28. Татјана Дебељачки: Између III
29. Драгана Ђурковић Тошић: Новембарско предвечерје 30. Љубинка Кандић: Златни медаљон
31. Весна Вучетић: Ноћ у пољу 32. Милан С. Косовић: Октаве о августу
33. Милан Митић: Песма за моју црнокосу III 34. Слађана Обрадовић: Свет љубави
35. Лидија Анђеловић: Илузија љубави 36. Рада Пауновић: Сачувај свет наше бајке
37. Радојица Перишић: Уснилице 38. Драган Недимовић: Рецепт
39. Наод Зорић: После нас 40. Славко Зорић: Таква је она
41. Божидар Добрковић: Опсена 42. Нусрета Беранац: Без наслова
43. Милорад Бибин: Само осмех 44. Јован Н. Бундало: Кад се руже смрзну
45. Вишња Бошчић: Без наслова 46. Најдан Стојановић: Ватра далеких облака
47. Слободан М. Стефановић: Отворена љубав 48. Љиљана Милосављевић: И ако дочекамо стоту. . . чекаћеш
49. Ђуро Милекић: Антонији 50. Владимир Дулановић: Заспао бих нешто данас у прошлом веку

НАПОМЕНА : Они који желе да поруче зборник „ЖУБОРИ“ треба да уплате 400 динара на текући рачун Дома културе:
840-310668-03 са назнаком за Зборник.
Контакт телефон : 032 / 661-087

Конкурс за најлепшу љубавну песму

       Завршен је 22. Конкурс за најлепшу љубавну песму коју организује Дом културе Ивањица.
       Своје радове, по три песме послало је 165 аутора што укупно износи 495 песама. Ове године на Конкурс, радове су послали песници из Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Пољске. Број приспелих радова је на нивоу просека. Селектор овогодишњег Конкурса, професор и књижевник, Миливоје Трнавац, саопштиће резултате за Божић 2015. године.
       Зборник „Жубори са Моравице“ биће штампан до краја фебруара.


ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 22. КОНКУРСУ ЗА НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ

      Конкурс за најлепшу љубавну песму, Дом културе Ивањица организује по 22. пут . Песме се примају од 15. октобра до 30 новембра 2014.године. Право учешћа имају сви ствараоци на српском језику, без обзира у којој држави живе. Шаљу се највише ТРИ необјављиване песме у ДВА примерка под шифром. Заједно са песмама у посебном коверту шаље се разрешење шифре и биографски подаци.
      Песме прегледа СЕЛЕКТОР и проглашава победника за које су предвиђене ТРИ награде:
-Прва : штампање збирке песама
-Друга : седам дана боравка у Ивањици
-Трећа : пет дана боравка у Ивањици.
       Селектор бира и песме које улазе у зборник „ЖУБОРИ“ који се штампа сваке године.
       Песме се шаљу на адресу: ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА, Венијамина Маринковића б.б. 32250 ИВАЊИЦА


Резултати конкурса за најлепшу љубавну песму Дома културе у Ивањици

СЕЛЕКТОР: Драган Јовановић Данилов

ПРВА НАГРАДА: Штампање збирке љубавне поезије:

„Лагана пјесма о пролазу „ под шифром „Мирис дуња“
аутора Дање Ђокић из Сарајева

ДРУГА НАГРАДА : Седам дана боравка у Ивањици

„Две реке“ под шифром „Тамишарка“ аутора Бранке Зенг из Панчева

ТРЕЋА НАГРАДА: Пет дана боравка у Ивањици

„Тристан и Изолда“ под шифром „Вагнер“
аутора Дијане Ухерек Стевановић из Суботице

ЗАСТУПЉЕНИ У ЗБОРНИКУ:Следећи конкурс се расписује од 15. oктобра до 30. новембра 2014.године
Дом културе ИвањицaКонкурс за најлепшу љубвну песму

Конкурс има стални карактер и организује га Дом културе Ивањица сваке године од 15.октобра до 30. новембра.
Право учешћа имају ствараоци из Србије и писци у расејању који стварају на српском језику. Један учесник може доставити највише три необјављиване песме, откуцане у два примерка потписане шифром, на адресу: Дом културе Ивањица-Конкурс за најлепшу љубавну песму - 32250 Ивањица. Разрешење шифре (име и презиме, адреса, број телефона и био-библилиографски подаци) достављају се у посебној затвореној коверти заједно са песмама.
Организатор додељује три награде. Првонаградјеном учеснику Конкурса штампа се збирка љубавних песама обима до 8о страна, или по договору и више. Друга награда је седам дана, а трећа пет дана боравка у Ивањици о трошку организатора.
Приспеле радове оцењује селектор кога именује организатор из редова познатих песника и књижевних критичара. Селектор врши и избор песама за зборник “Жубори са Моравице”.