logo

Смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“47. Смотра народног стваралаштва
„Звуци Голије, Јавора и Мучња“      У петак 23. децембра текуће године у 16 часова у Дому културе у Ивањици – Плава сала, одржаће се традиционална 47. Смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“. Наступају изворне певачке групе, фолклори, свирачи старих инструмената, здравичари, песници и хумористи.
      Установа дом културе „Ивањица“ кроз своју аматерску делатност у области културе, негује традицију овог краја и културолошки идентитет Србије, што доказују бројне манифестације народног стваралаштва од којих је једна и „Звуци Голије, Јавора и Мучња“ која се по 47. пут одржава у нашем граду.
      Позивамо Вас да у петак 23.децембра дођете на 47. смотру народног стваралаштва, да заједно сачувамо традицију и културу нашег краја.

Улаз је слободан!
Добродошли!
46. Смотра народног стваралаштва
„Звуци Голије, Јавора и Мучња“


     У недељу 26. децембра текуће године у 14 часова у ресторану „Звезда“ у Црњеву, одржаће се традиционална 46. смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“. У културно-уметничком програму наступају изворне певачке групе, фолклори, свирачи старих инструмената и хумористи.
     Установа дом културе „Ивањица“ кроз своју аматерску делатност у области културе, негује традицију овог краја и културолошки идентитет Србије, што доказују бројне манифестације народног стваралаштва од којих је једна и „Звуци Голије, Јавора и Мучња“ која се по 46. пут одржава у нашем граду.
45. Смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“


      У петак 16. октобра текуће године у 18 часова у Дому културе, одржаће се традиционална јубиларна 45. смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“. Наступају изворне певачке групе, фолклори, свирачи старих инструмената, здравичари, песници и хумористи.
     Установа дом културе „Ивањица“ кроз своју аматерску делатност у области културе, негује традицију овог краја и културолошки идентитет Србије, што доказују бројне манифестације народног стваралаштва од којих је једна и „Звуци Голије, Јавора и Мучња“ која се по 45. пут одржава у нашем граду.
     Позивамо Вас да у петак 16.октобра дођете на 45. смотру народног стваралаштва, да заједно сачувамо традицију и културу нашег краја.
     Молимо Вас да поштујете мере ношења маски и физичког дистанцирања.


Улаз је слободан!
Добродошли!


44. Смотра народног стваралаштва
„Звуци Голије, Јавора и Мучња“
     Дана 31. маја текуће године у 18 часова и 30 минута у Дому културе,одржаће се традиционална 44. Смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“ са следећим програмом:

 - 17 часова скуп учесника манифестације на Тргу испред Дома културе
 - 17 часова и 30 минута свечани дефиле учесника улицама Ивањице
 - 18 часова и 30 минута отварање посела, наступају изворне певачке групе, фолклори, свирачи старих инструмената, здравичари и хумористи


     Установа дом културе „Ивањица“ кроз своју аматерску делатност у области културе, негује традицију овог краја и културолошки идентитет Србије, што доказују бројне манифестације народног стваралаштва од којих је једна и „Звуци Голије, Јавора и Мучња“ која се по 44 пут одржава у нашем граду.
     Организатори манифестације су Дом културе Ивањица и Удружење изворних певачких група „Стари Влах“ Ивањица под покровитељством општине Ивањица.
     Позивамо Вас да у петак 31.маја дођете на 44. Смотру народног стваралаштва, да заједно сачувамо традицију и културу нашег краја. Улаз је слободан.


Добродошли!


ОДРЖАНА 43. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА „ЗВУЦИ ГОЛИЈЕ, ЈАВОРА И МУЧЊА“


     У Ивањици је одржана 43. смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“. Више од 100 учесника наступило је на смотри која је ревијалног карактера. На манифестацији је учествовало око 20 изворних певачких група, као и свирачаи на двојницама, гуслама, фрули, здравичаари и хумористи, а наступили су и чланови фолклорног ансамбла”Дом културе” из Ивањице.
     Ово је манифестација на којој учествују народни ствараоции, чувари традиције и културолошког идентитета Србије, из ивањичке општине.
     Пре почетка програма учесници смотре су продефиловали градским улицама, а у центру Ивањице су одиграли коло.


Петак 25. мај 2018. године
18 часова и 30 минута
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
43. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА
„ЗВУЦИ ГОЛИЈЕ, ЈАВОРА И МУЧЊА“


ОДРЖАНА 42. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА „ЗВУЦИ ГОЛИЈЕ, ЈАВОРА И МУЧЊА“


     У петак поподне 26. маја, Ивањице се орила песмом, свирком и игром. Дефиле учесника смотре "Звуци Голије, Јавора и Мучња" није се одржао због лоших временских услова али то није покварило расположење љубитеља изворне песме да уз звуке двојница, хармонике и фруле запевају и заиграју коло испред Дома културе.
     Посело је почело заједничком песмом oko 100 учесника програма „Са Голије, Мучња и Јавора“, затим здравицом а програм манифестације био је богат изворном српском песмом, игром младих фолклораца, звуцима фруле, двојница и гусала, хумором и смехом који је ове године 42. пут по реду потврдио да је Ивањице престоница изворне песме и да Ивањичани на најлепши начин негују традицију и чувају културолошки идентитет свога крaja и Србије. Изворне певачке групе из свих месних заједница општине Ивањица представиле су се публици песмама нашег краја које је публика испратила бурним аплаузима.
     Организатори смотре су Дом културе Ивањицa и Удружење изворних певачких група "Стари Влах и Ивањица" под покровитељством општине Ивањица.


Петак 26. мај 2017. године
18 часова и 30 минута
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
42. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА
„ЗВУЦИ ГОЛИЈЕ, ЈАВОРА И МУЧЊА“


Петак 27. мај 2016. године
18 часова и 30 минута
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
41. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА
„ЗВУЦИ ГОЛИЈЕ, ЈАВОРА И МУЧЊА“Одржана 39. Смотра народног стваралаштва “Звуци Голије, Јавора и Мучња”, ове године хуманитарног карактера

       У организацији Удружења изворних певачких група “Стари Влах” Ивањица и Дома културе, под покровитељством општине Ивањица, одржанa је 39. Смотра народног стваралаштва “ Звуци Голије, Јавора и Мучња”, а приход од хуманитарног посела намењен је угроженима од поплава. Ивањичани су око сат и по времена уживали у наступу изворних певачких група ивањичког краја, Фолклорног ансамбла Дома културе, трубача, фрулаша, хармоникаша, здравичара, гуслара, хумориста и песника. Овом хуманитарном акцијом прикупљено је 64 000 динара које су уплаћене на рачун Владе Републике Србије.

       Изворна српска песма која представља богату културну традицију и културолошко наслеђе Србије, а по којој је Ивањица препознатљива, окупила је Ивањичане да покажу хуманост и помогну људима који су се нашли у невољи услед поплава које су задесиле Србију.
ПОСЕЛО

       У петак 30 .маја 2014. године у 19 часова у Великој Сали Дома културе одржаће се 39. Смотра народног стваралаштва „Звуци Голије, Јавора и Мучња“ која ће ове године бити хуманитарног карактера. Организатори манифестације су Дом културе Ивањица и Удружење изворних певачких група „ Стари влах“ Ивањица под покровитељством општине Ивањица.

      Свечано отварање посела у 19 часова. Наступају изворне певачке групе, фолклори, свирачи старих инструмената, здравичари и хумористи. Гости: трубачки оркестар Бојана Кривокуће.
      Цена карте је 200 динара, а сав приход од продатих карата намењен је жртвама поплава у Србији.


Купите карту, покажите хуманост! Добро дошли на посело!

39. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА
„ЗВУЦИ ГОЛИЈЕ, ЈАВОРА И МУЧЊА“


ОРГАНИЗАТОР ПОСЕЛА, ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ОПШТИНЕ ИВАЊИЦА