logo

Школа фолклора


КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА
„ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА“
СУБОТА 8.ЈУН, 18 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА, ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА


     У суботу 8. јуна 2019.године , са почетком у 18 часова у Дому културе у Ивањици одржаће се годишњи Концерт фолклорног ансамбла „Дом културе Ивањица“, кореограф Гордана Спасовић.

Гости концерта:

     - ФРА Чачак,
     - „Разиграно коло“ Пожега,
     - Дом културе Нова Варош
     - Градски хор „Ива вокалис“ Ивањица

Добродошли


Уторак, 26. јун, 18 часова и 30 минута
Велика сала Дома културе
ЗАЈЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ КУД-А „МОРАВА“ ИЗ САН ДИЈЕГА (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ) И ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА „ДОМА КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА“


      У уторак 26. јуна са почетком у 18 часова и 30 минута у великој сали Дома културе одржаће се заједнички концерт фолклорног ансамбла „Морава“ из Сан Дијега и фолклорног ансамбла “Дом културе Ивањица“. КУД "Морава" постоји од 1989. године и изводи четврту генерацију деце, а сви су пореклом из Србије . Љубитељи фолклора имаће прилику да уживају у разноврсним кореографијама наших гостију из Сан Дијега и наших домаћина из Ивањице.

Дођите на концерт фоклора
Улаз слободан!

ПОНЕДЕЉАК, 11.јун, 18 часова и 30 минута 38. Kонцерт Фолклорног ансамбла Дома културе

      Традиционалним годишњим концертом фолклорног ансамбла Дома културе, почиње обележавање Дана општине Ивањица.
      Концерт ће бити одржан вечерас у великој сали Дома културе у 18 часова и 30 минута.


      КУД „Дома културе Ивањица“ основан је 1980.године, броји око 150 чланова од дечијег до најстаријег узраста ( први, други, трећи и четврти почетнички ансамбл).
На свом репертоару имају више од 30 кореографија врсних кореографа Олге Сковран, Драгомира Вуковића, Добривоја Путника идр. КУД „ Дома културе Ивањица“ од свог постојања ради под руководством госпође Гордане Спасовић, некадашњег играча и певача Ансамбла „КОЛО“. За 38 годинa постојања представљали су Ивањицу и Србију у Европи и Африци. Стални су учесници Фестивала у Србији, Европи и шире и добитници су међународних награда и признања.

Придружите се КУД-у Дома културе

       Културно- уметничко друштво Дом културе Ивањица уписује нове чланове узраста од 4 до 64 године. Упис се обавља сваког понедељка и четвртка од 18-20 часова. Тридесет пет година постојања фолклорног ансамбла је значајан период испуњен бројним успесима и признањима.
      “Трудимо се да свој репертоар обогатимо новим играма. За разлику од прошлих година сада уписујемо и старије чланове. Ко год жели од старијих да нам се придружи, чисто рекреативно да играмо, може да дође. Малу децу учимо простијим, лакшим корацима, а ако у игри проведу више времена, онда прелазимо на сложеније кораке. Имамо пуно кореографија на нашем репертоару, а за старије полазнике ако остану наредних годину дана, спремамо градске игре. Сви заинтересовани који желе да нам се придруже могу да се јаве мени лично или у Дом културе”, каже уметнички руководилац и кореограф ансамбла Гордана Спасовић.

СУБОТА 2. МАЈ, ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ, 18 ЧАСОВА

Фолклорни ансамбл припрема годишњи концерт

      Фолклорни ансамбл Дома културе позива бивше чланове да им се јаве ради припреме традиционалног годишњег концерта и обележавања јубилеја- 35 година постојања. Концерт се планира крајем априла или почетком маја, каже кореограф Гордана Спасовић.
      „Нисмо успели да организујемо традиционални Ускршњи концерт, али ћемо празнике искористити да одржимо пробе са студентима. Овим концертом обележићемо и јубилеј, 35 година постојања фолклорног друштва. Позивам све старе играче, мале, средње и оне мало старије да се пријаве понедељком и четвртком од 18 до 20 часова. Позивам посебно оне који су некад играли да дођу, да им то вежбање буде као рекреација, и да одиграју нешто на концерту“, каже Спасовићева.
      Фолклорни ансамбл Дома културе броји стотинак чланова од 4 до 44 године. А један од највећих проблема представља им недовољан број мушкараца.
„Ове године пет чланова одлази на факултет , тако да практично остајемо без мушких чаланова, а први ансамбл ће чинити мала деца. У мају, од 13. до 19. опет идемо на турнеју у Грчку, у место Ставрос“, напомиње Спасовићева.
      Тридесет пет година постојања Фолклорног ансамбла Дома културе је значајан период испуњен бројним успесима и признањима. А када је о тешкоћама реч, Спасовићева каже да им поред хроничног недостатка мушког играчког кадра, највећи проблем представља немогућност набавке ношње. Стога им се, казује Спасовићева, све чешће догађа да обогате репертоар новим играма, али не и одговарајућим ношњама.

      „Недавно сам урамила све захвалнице, и ниједну не могу да издвојим. Сваки успешан концерт за мене је значајан. Имамо доста нових кореографија, пратимо ансамбл „Коло“ и нека јача друштва. Једини проблем је набавка ношњи, не могу сама. Прошле године смо имали једну дивну кореографију, али смо играли у импровизованим ношњама. Радили смо, створили кореографију, греота би било да је деца нису одиграла јер немемо ношњу“, казује Спасовићева.КУД „Дом културе Ивањица“

      КУД „Дома културе Ивањица“ основан је 1980. године, броји око 150 чланова од дечијег до најстаријег узраста. На свом репертоару имају више од 30 кореографија врсних кореографа Олге Сковран, Драгомира Вуковића, Добривоја Путника и др. КУД „ Дома културе Ивањица“ од свог постојања ради под руководством госпође Гордане Спасовић, некадашњег играча и певача Ансамбла „КОЛО“. За своје 33 године постојања представљали су Ивањицу и Србију у Европи и Африци. Стални су учесници Фестивала у Србији, Европи и шире и добитници су међународних награда и признања.